Hírek

2005.04.26. 00:00

Tökölön vásárváros épül?

A tököli bizottsági ülésen különös dolog történt. Csak úgy mellékesen, de megemlítették: Demján Sándor és cége, ha nem is a Hungexpót viszi Tökölre, lehet, hogy vásárvárost épít ott.

Izing Antal

A Demján-csoport és a francia GL Events megvette a Hungexpo 37 hektáros területét az ÁPV Rt.-től nyolcmilliárd forintért. A szerződés aláírásáig nem adnak ki hírt azzal kapcsolatban, hogy mit kezdenek a területtel. De ahogy azt a Reggelben már megírtuk, Kőbánya 1,8 milliárdot vár Hungexpo-részvényeiért. Hoffman Pál, Tököl polgármestere lapunknak azt mondta, ezen a héten a Demján-csoport egyik képviselője tartott tájékoztatót egy összevont testületi bizottság előtt. A befektetők részéről konkrétan nem hangzott el, hogy a Hungexpót Tökölre vinnék. De egy vásárváros Tökölön való megépítésének terve – mellékesen, különösebb hangsúly nélkül – szóba került. Önkormányzati források szerint a vásárváros Ferihegy mellé való telepítését sem vetették még el.

A tököli reptér négyszáz hektárja lehetővé teszi azt, hogy egy kisgépes légi kikötő, logisztikai központ és akár a vásárváros együtt működhessen. Duna-mentisége a vízi út miatt újabb érv mellette. Az Újbudához tartozó budaörsi reptérrel kapcsolatban a Reggel megírta, hogy a kifutópályák alatti, Zsolnay-porcelánból készült vízelvezető rendszert nemrég műemlékké nyilvánították.

A főváros szőlőskertjeként emlegetett Etyeken még nem adtak ki engedélyt a filmgyár építésére. Értesülésünk szerint még a kérelem sem érkezett meg a Bicskén működő műszaki hatósághoz. Azért, mert azt az etyeki képviselő-testület szabályozási terve beadásának kell megelőznie.

Még nem a rakétabázist bontják, hanem az istállót

A készülő Etyekwood területének egy részén hosszú évek óta szovjet rakétasilók várják a bontást. Furcsa ugyan, de ez már korábban megkezdődött. A silókból ugyanis egy találékony vállalkozó lóistállót alakított ki. Kibontotta belőle azt az anyagot, amelyet beépített, így most az a látszat, mintha már a silókat kezdték volna bontani. Pedig nem. A hatalmas mennyiségű beton eltüntetéséhez kőzúzó gépet használnak majd, amelyet a filmgyár útjainak alapjába tesznek.

de megemlítették: Demján Sándor és cége, ha nem is a Hungexpót viszi Tökölre, lehet, hogy vásárvárost épít ott.

Izing Antal Még nem a rakétabázist bontják, hanem az istállót A készülő Etyekwood területének egy részén hosszú évek óta szovjet rakétasilók várják a bontást. Furcsa ugyan, de ez már korábban megkezdődött. A silókból ugyanis egy találékony vállalkozó lóistállót alakított ki. Kibontotta belőle azt az anyagot, amelyet beépített, így most az a látszat, mintha már a silókat kezdték volna bontani. Pedig nem. A hatalmas mennyiségű beton eltüntetéséhez kőzúzó gépet használnak majd, amelyet a filmgyár útjainak alapjába tesznek. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!