Hírek

2005.04.28. 09:09

Törlesztenének a vendégek

Öt éve járt legutóbb Magyarországon az Egyesült Államok amatőr ökölvívó-válogatottja, akkor a hazai bunyósok legyőzték a tengerentúli csapatot.

Riskó Márton

[caption id="" align="alignleft" width="211"] Bedák Zsolttól (szemben) sokat vár Id. Balzsay Károly szövetségi kapitány
[/caption]A jövő hét végén törleszthetnek az amerikaiak, hiszen Székesfehérváron (május 6.) és Kecskeméten (május 8.) egyaránt megmérkőzik egymással a két válogatott. Mint mindig, most is különleges esemény, ha vendégül láthatjuk a boksznagyhatalomnak számító Egyesült Államok versenyzőit. Még akkor is, ha a mostani csapat nem minden idők legjobb amerikai válogatottja. Ezzel együtt biztosan feladja a leckét a magyaroknak. Id. Balzsay Károly szövetségi kapitány a már jól ismert kerettagok mellett szeretne újoncokat is kipróbálni a két összecsapáson.

– Az amerikai válogatott minden olimpia után kicserélődik, a legtöbben elmennek profinak – mondja a kapitány. – Lebecsülni azonban nem érdemes őket, mert a tapasztalt versenyzők helyére rendre nagyon tehetséges fiatalok kerülnek. Most sincs ez másképp, három húsz éven aluli bunyós van a keretükben, de a legidősebb versenyző is csak huszonnégy éves.

A magyar válogatott szakvezetése is számol újoncokkal, ám előbb a legjobbakat veti be a szövetségi kapitány. Aztán jöhetnek a fiatalok, akik között valószínűleg juniorkorú bokszolók is lehetőséget kapnak. Történik mindez a világbajnokság jegyében, amelyet Kínában rendeznek meg.

Ők lépnek szorítóba

48 kg: Bedák Pál,

51 kg: Oltványi Dávid,

54 kg: Bedák Zsolt,

57 kg: Ladányi Róbert,

60 kg: Dudás Tibor,

64 kg: Káté Gyula,

69 kg: Szili István,

75 kg: Nagy András,

81 kg: Szűcs István,

91 kg: Darmos József

51 kg: Oltványi Dávid,

54 kg: Bedák Zsolt,

57 kg: Ladányi Róbert,

60 kg: Dudás Tibor,

64 kg: Káté Gyula,

69 kg: Szili István,

75 kg: Nagy András,

81 kg: Szűcs István,

91 kg: Darmos József Bedák Zsolttól (szemben) sokat vár Id. Balzsay Károly szövetségi kapitány -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!