Hírek

2005.05.23. 06:20

Az Arsenalé lett az FA-kupa

Nem tudnak maradéktalanul örülni az Arsenal szurkolói az FA-kupa elhódításának, mivel a sikeredző, Arsene Wenger a távozását fontolgatja.

Riskó Márton

A 134. FA-kupa-döntőn újra bebizonyosodott, hogy mennyire igazságtalan játék a futball. A címvédő Manchester United végig jobban játszott a Thierry Henryt nélkülöző londoni csapatnál, mégis az Arsenal nyerte meg a mérkőzést. A szurkolók által sokat szidott német kapus, Jens Lehmann ezúttal remek napot fogott ki, tulajdonképpen ő döntött a kupa sorsáról, amikor hárította Paul Scholes büntetőjét. Az Arsenal részéről Lauren, Freddie Ljungberg, Robin van Persie és Ashley Cole és Viera is betalált, így az „ágyúsok” 5-4-re bizonyultak jobbnak a rangos sorozat történetének első tizenegyespárbajában. Ezzel eldőlt, hogy a Manchester United serleg nélkül zárja az idényt, hiszen a Bajnokok Ligájában, a Premiershipben és az FA-kupában sem tudta megszerezni a végső győzelmet. Az ágyúsok ezzel szemben nem a jelen, sokkal inkább a jövő miatt aggódnak, mivel sikert sikerre halmozó szakvezetőjük az ünneplés közben bejelentette, hogy jövőre valószínűleg elhagyja a klubot.

– Úgy gondolom, hogy mindent elértem a csapattal, amit szerettem volna. Könnyen lehet, hogy jövőre, amikor már az új stadionban játszik majd az együttes, nem én leszek az Arsenal menedzsere. Visszavonulni nem akarok, ha lehet, továbbra is egy klubcsapatnál dolgoznék – mondta a kilenc éve a klubnál dolgozó Arsene Wenger, cáfolva azokat a híreszteléseket, amelyek szerint ő lesz a francia válogatott szövetségi kapitánya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!