Hírek

2005.05.20. 06:34

Címvédést ígér a Domino-BHSE

Kovács István nem kertel. Határozottan vallja, hogy csapatának meg kell védenie elsőségét az Euroligában. Még akkor is, ha Nápolyban nem könnyű fölvenni a versenyt az olaszokkal.

Malonyai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="307"] Paján Viktornak (balra) nem lesz könnyű dolga a nápolyi meccseken
[/caption]November vége óta veretlen a Domino-BHSE pólócsapata. Ráadásul egy-egy meccsen fantasztikusan játszott, úgy, ahogy az természetes ott, ahol mérkőzésről mérkőzésre hét olimpiai bajnok ugrik be a vízbe. Gergely István, Vári Attila, Fodor Rajmund, Kiss Gergely, Benedek Tibor, Biros Péter és Molnár Tamás jelenléte egyértelmű biztosíték a magas színvonalra. Még Nápolyban is, ahol ma és holnap rendezik meg az Euroliga négyes döntőjét. Azzal együtt, hogy két olasz csapat, a Pro Recco (a szintén athéni első Madaras Ádám játszik náluk) és a helyi C. N. Posillipo is érdekelt a tornán. A Domino szerencséjére egymás ellen küzdenek meg a finálé jogáért, így az elődöntőben, a Jug Dubrovnik ellen elvárható az objektív, ha úgy tetszik játékérdekelt bíráskodás. Hogy később, a döntőben mi lesz, az a jövő zenéje, de jó, ha tudjuk: pólóban a segítőkész játékvezetés gyakran hozzátartozik a hazai pálya előnyéhez.

Nem mintha a Jug nem lenne nagyszerű csapat. A gárdából négyen, a kapus Volarevic, aztán Boskovics, Karac és Komadina ott volt Ratko Rudic válogatottjában, amely a januári selejtezőn magabiztosan érte el, hogy ott legyen a nyári világbajnokságon, Torontóban. Arról nem beszélve, hogy a dubrovnikiaknál játszik Smodlaka és Fatovic is, akik az athéni olimpián még a válogatottat erősítették. Kovács Istvánnak nem kenyere a mellébeszélés. – Egyelőre még a Jug elleni elődöntő áll a középpontban nálunk, ez így természetes. Annyit azonban már most elmondhatok, hogy a döntőben is nyernünk kell, akár a Recco, akár az otthon játszó Posillipo lesz az ellenfelünk.

A várható siker mellett szól, hogy a magyar pólósok hiába nyertek már mindenfajta tornán a klasszisok, ott van bennük a vágy, hogy újra és újra bebizonyítsák: ők a legjobbak. Jó példa rá Molnár Tamás esete. A centerklasszis néhány hete úgy érezte, hogy szüksége van némi pluszmunkára, ezért a napi két edzés mellett rendszeresen futott a Margitszigeten. – Akkor érzem jól magam, ha tudom, hogy mindent megtettem azért, hogy jó formában legyek. Most úgy éreztem, a futás kell ahhoz, hogy nyugodt legyek – mondta Molnár, akit persze szintén nagyon földob, hogy már csaknem fél éve nem kapott ki a Domino.

– A veretlenség mellett az is jó, hogy nem kerülhettünk olyan nehéz helyzetbe, amelyen ne tudtunk volna fölülkerekedni. Volt, hogy az utolsó negyedben fordítottunk, volt, hogy az emberelőnyök precíz kihasználása használt, de az is megesett, hogy védekezésben kellett az átlag fölött teljesítenünk, tehát mindig elő tudtuk venni azt a taktikai elemet, amely végül segített a bajban, sikerre vezetett.

védenie elsőségét az Euroligában. Még akkor is, ha Nápolyban nem könnyű fölvenni a versenyt az olaszokkal. Malonyai Péter Paján Viktornak (balra) nem lesz könnyű dolga a nápolyi meccseken -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!