Hírek

2005.05.21. 06:53

Cole-nak nem elég heti tízmillió forint

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek Ashley Cole, a legjobb angol balhátvéd körül. Szinte nem telt úgy el egyetlen hét sem tavasszal, hogy ne lehetett volna arról hallani, hogy a Chelsea meg akarja szerezni az „ágyúsoknál” 2007-ig szerződés alatt lévő játékost. Peter Kenyon, a „kékek” ügyvezető igazgatója „véletlenül” össze is találkozott Cole-lal egy elegáns londoni étteremben, s ha már randevúztak, tárgyaltak is…

Dénes T.

Az angol szabályok szerint ez tilos, csak a munkaadó engedélyével tárgyalhat egy másik klub a játékossal. Ugyanakkor Cole nem tagadta, elégedetlen az Arsenalnál kapott jövedelmével.
A hírek szerint kevesli heti 27 ezer fontos (közel tízmillió forintnak megfelelő) fizetését. Nem szégyenlős srác, meg is mondta, mennyire gondolt: 60–70 ezer fonttal megelégedne. Ha bárki azt gondolná, hogy az Arsenal gondolkodás nélkül elutasította még a tárgyalást is, nagyon téved. Peter Hill-Wood klubelnök egészen 55 ezer fontig hajlandó volt elmenni – ez több mint húszmillió forint, hetente! –, Ashley Cole azonban kevesli ezt. A klubelnök kiöntötte a szívét a sajtónak: „A Bosman-szabály miatt a játékosok kezében vagyunk. Egyszerűen ők diktálnak, nekünk pedig nincs eszközünk. Akinek lejár a szerződése, ingyen elmehet. A brazil Edu például jó játékos,  meg is akartuk tartani. Szerintem nagyszerű fizetést ajánlottunk neki, de kevesellte. Távozik. Tárgyalnunk kell még Thierry Henryval, Patrick Vieirával és Freddie Ljungberggel is. Utóbbi háromnak 2007-ig van szerződése, de szeretnénk hosszabbítani.” Arsene Wenger egy hónappal ezelőtt még azt mondta, „száz százalékig biztos” abban, hogy Cole marad az Arsenalban. Most azt mondja, már nem annyira…
Cole ráadásul most újabb aduval rukkolt elő. Azt állítja, hogy bár ő szívét és lelkét adta az Arsenalért, a klub már korábban titokban eldöntötte, hogy hamarosan túlad rajta. Bár nincs okunk kétségbe vonni a válogatott balhátvéd szavahihetőségét, azért annyit nyugodtan hozzátehetünk: meglehetősen vad elképzelésnek tűnik, amivel előállt. Miért akarta volna az Arsenal eladni?

Dénes T. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!