Hírek

2005.05.14. 08:48

Félmillióan visszakapták már a jövedelemadót

BAMA

Idén átlag 60 ezer 561 forintot kellene visszatérítenie az APEH-nak, ha minden visszaigénylő jogosan kérné vissza a többletként befizetett személyi jövedelemadóját (szja). Eddig 1 millió 270 ezer adózó nyújtotta be szja-bevallását, amelyből 677 ezren kérnek visszatérítést, összesen 41 milliárd forintot, tudta meg a Reggel a hivatalban tegnap.
Az adóhatóság mostanáig 448 ezer adózónak utalt ki 28 milliárd forint visszatérítést.
A törvény értelmében a harmincnapos határidő március 1-jétől ketyeg. Ha tehát valaki már januárban beadta szja-bevallását, s visszaigényelt egy bizonyos mértékű összeget, akkor azt leghamarabb március 1-jén kaphatta meg. Egyébiránt az APEH 30 napon túli, késedelmes visszautalásainak száma jelenleg 998, amely mintegy 389 ezer forint kamatterhet jelent.
Az adóhivatal még körülbelül 1 millió személyi jövedelemadó bevallását várja.
A postai feladás május 20-án éjfélig ingyenes. Utána a szokásos postai tarifával küldhető be a bevallás az adóhivatalhoz. A bevallással egyidejűleg megfizetendő adót ugyancsak május 20-ig lehet pótlékmentesen befizetni csekken vagy átutalással.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!