Hírek

2005.05.10. 00:00

Lecsap a rendbontókra a szigorú kerületőr

Kerületőrség járőrözik napi huszonnégy órában Erzsébetváros utcáin májustól. A szervezet mindennap ellenőrzi az utcai alkoholfogyasztókat, az óvodák és iskolák környékét. A játszótereket különös gonddal figyelik. Lecsapnak a kábítószerezőkre és a telefonrablókra.

Rados V.

A kerület címerével díszített egyenruhába bújt őrök az önkormányzat alkalmazottjai, mondta el Hunvald György polgármester. Intézkedési joguk nincs, csupán figyelmeztetik a rendbontókat. Az eseményekről feljegyzést készítenek. Az önkormányzat illetékes osztályának jelenthetik a szabálysértéseket. A szervek ennek alapján eljárást kezdeményezhezhetnek. Ha egy üzlet előtt ivaszat folyik, a boltot két-három figyelmeztetés után a rendeletek értelmében bezárják.

Az ellenzék üdvözli az ötletet, mondta a Reggelnek Kecskés Gusztáv képviselő. Csak arra figyelmeztet: szerveztek már Erzsébetvárosban tavaly nyáron egy úgynevezett „Éjjeli bagoly hálózatot”. Tagjai a szórakozóhelyeken éjszaka hangoskodó fiatalokat figyelmeztették. Ez megszűnt, a zaj viszont maradt. Továbbá három polgárőrségi egység is van, de egyik sem kap a munkájához elegendő támogatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!