Hírek

2005.05.05. 00:00

Lothar Matthäus beszólt a magyar kormányfőnek

BAMA

Gyurcsány Ferenc nagyon felbosszantotta a magyar válogatott szövetségi kapitányát. Matthäus ugyanis döbbenten tapasztalta, hogy a kormányfő száz lépés fedőnevű programjában egy szó sem esik a labdarúgásról. Van abban minden, mi szem- szájnak ingere, de foci egy deka se. Most tegyük túl magunkat azon, hogy vajon honnan ismerhette meg Matthäus a száz lépés részleteit. Közönséges halandó előtt ezeket Gyurcsány ma még jobban titkolja, mint George Lucas azt, hogyan válik Darth Vaderré Anakin Skywalker. Mindegy, Matthäus megismerte mind a száz lépést, és fel is húzta rajta magát.
Én meg Matthäuson. Pedig nem sok jót nézek ki a száz nap programjából. A stílus azonban, ahogy a derék német edző belebeszél az ország élethalálkérdéseibe, igencsak irritál. Irritál, noha tudom, Matthäusnak kutya kötelessége pénzt kicsikarni a magyar focira. Irritál, noha tényleg csak a dolgát végzi. Még csak azt sem mondhatom biztosan, nincs-e véletlenül igaza.
De vajon igaza volt-e Matthäus bájos szerb feleségének, amikor kijelentette: szerinte a magyar nők egyszerűen rosszul öltöznek? Lehet, hogy igaza volt. De egy olyan nő szájából, akinek a napi tevékenysége nagyjából abban merül ki, hogy egyik méregdrága butikból a másikba szédeleg, valahogy bicskanyitogatónak hat a kijelentés. Mint ahogy a kedves férjéé is.
Mert ugyan ebben az országban tényleg sokan szeretik a focit, de úgy fest, jelen pillanatban akad annál nagyobb bajunk is. Legalább száz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!