Hírek

2005.05.27. 00:00

Maraton határok nélkül

A Bécs–Budapest Szupermaraton márt több mint hagyomány, lassacskán legendává válik. Október 19–23. között immáron 16. alkalommal rendezik meg az ötnapos, 352 kilométeres futóversenyt.

BAMA

Az elsőt még 1990-ben szervezték meg, a két főváros közösen tervezett világkiállítása alkalmából. Abból nem lett semmi, a Szupermaraton viszont azóta is töretlenül fejlődik. A mezőny évről évre népesebb, a színvonalra pedig sosem lehetett panasz. Az első futáson még nyolc országból 308 sportoló állt rajthoz, idén ez a szám már eléri a nyolcszázat, méghozzá 15 ország képviseletében. A szervezők büszkén hangoztatják, a Bécs–Budapest Szupermaraton a kezdetektől fogva az egységes, határok nélküli Európát jelképezte. A szervezők immár azon fáradoznak, hogy Pozsonyt bevonva a közeljövőben három fővárosra terjesszék ki Európa egyik legjelentősebb futóversenyét.

Az idei évben minden eddiginél nagyobb mezőnyt szeretnének összehozni a szervezők. Az már most biztosnak látszik, hogy az egyéni versenyben 50–60 nemzetközi mércével is mérve klasszis hosszútávfutó áll rajthoz. A csapatversenyben 130-nál is több váltóra lehet számítani. A rajt ezúttal is a bécsi Ernst Happel Stadionban lesz, a befutó pedig visszatér a Felvonulási térre. Az idei évben is képviseltetik magukat az osztrák és magyar fegyveres testületek, rendőrök, határőrök, valamint a honvédség egységei, melyek közül tavaly már kettő is gyakorló-egyenruhában teljesítette a távot. Idén is számítanak a kerékpárosokra és a görkorcsolyázókra, akik a szabadidősportot hozzák el a profi futók közé. A Bécs–Budapest a díjazás mértékével is felhívja magára a figyelmet. A győztesek és helyezettek között 20 millió forint értékben osztanak szét pénz- és tárgyjutalmat. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!