Hírek

2005.05.14. 08:37

Munkára kényszerített kismamák?

Harrach Péter szerint munkakényszerré változtatná a gyesen lévő kismamák jelenlegi munkavállalási lehetőségét a kormány.

BAMA

A Fidesz-frakció szociális és családpolitikai kabinetvezetője úgy véli, azzal, hogy a kabinet a gyes második és harmadik évében csökkentené a támogatás összegét, erre kényszeríti majd az érintetteket. Harrach Péter emellett úgy tudja, a kabinet összevonná a gyermekek után járó adókedvezményt, a családi pótlékot és a kiegészítő családi pótlékot: ezt aztán differenciáltan juttatnák vissza a családokhoz. Vidorné Szabó Györgyi, az MSZP-frakció szociális munkacsoportjának vezetője kijelentette: nem munkakényszerről, hanem lehetőségről van szó; a gyesen lévő anyák a második és a harmadik évben is ugyanolyan ellátást kapnának. Csizmár Gábor munkaügyi miniszter úgy fogalmazott, a kormánynak az a szándéka, hogy felszabadítsa a foglalkoztatás korlátozását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!