Hírek

2005.05.23. 00:00

Nincs elég hulladéksziget a szelektív gyűjtéshez

Végre a Belvárosban is lesznek szelektív hulladékgyűjtő-szigetek. A kerület három pontján, süllyesztett, a városképvédelmi szempontoknak megfelelően kialakított tárolókban lehet ezentúl gyűjteni a hulladékot. Ezzel végre minden kerületben lehet korszerűen szemetelni. A környezetvédők mégsem elégedettek. Azt mondják, nincs elég színes konténer. Sok helyen, így néhány újbudai hulladékszigeten is, túlcsordulnak a tárolók.

Tóth Tímea

– Jelenleg 350 gyűjtősziget van a fővárosban. Év végéig még 250-et helyezünk el azokon a helyeken, ahol szükséges – mondja Siklóssy Mihály, a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. hulladékkezelési főosztályvezetője. – A belső kerületekben hiány van a konténerekből. Nehéz megfelelő helyet találni a szigeteknek.

Az lenne az ideális, ha ezer lakosra legalább egy sziget jutna a fővárosban. Ez kétezer gyűjtőpontot jelentene. Ezek azonban nem kevés pénzbe kerülnek. Egy sziget ára csaknem százezer forint. Az év végére ígért 600 sziget költsége összesen egymilliárd forint lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!