Hírek

2005.05.02. 00:00

Politikusok – Magánügyek

BAMA

Vadai Ágnesnek nem elég néhány nyelv ismerete
Vadai  Ágnes (31), az MSZP Jász-Nagykun-Szolnok megyei országgyűlési képviselője felsőfokon beszél angolul és spanyolul, középfokon oroszul, norvégul. Emellett németül és franciául is, de ezekből nincs nyelvvizsgája. Most elhatározta, franciából középfokú nyelvvizsgát szerez. Úgy tartja, hogy egész életében tanult és vizsgázott, ezért a drukk hiányzik az életéből. A következő nyelv, amit szeretne megtanulni, a görög. (ta)

Kozma József városának sakkéletét lendíti fel
Kozma József (45), az MSZP Csongrád megyei képviselője imád sakkozni. „Ez egy olyan városban, ahol Lékó Péter él, szinte kötelező” – vallja. Egyébként a sakkfenomént május 21-én díszpolgárrá avatják. Kozma nemcsak játszani szeret, de azon dolgozik, hogy előmozdítsa a sakkéletet a városban. Tavaly például száztáblás szimultánt szervezett, és az ő révén a közeljövőben is több versenynek ad helyet a megyeszékhely. (ta)

Varga Mihálynak szíve a karcagi futballistáké
Varga Mihály (40), a Fidesz karcagi országgyűlési képviselője úgy 25 éve lelkes szurkolója a helybeli futballcsapatnak. Akkoriban a honvédelmi miniszter karcagi volt, így erős csapatot „toborzott” össze, ezért nem véletlen, hogy az aranylábú fiúk jól szerepeltek. A képviselő, ha teheti, ma is gyakran kijár a helyiek meccsére. A lelátón törzshelye van, és ha nem is ordibálva, de lelkesen buzdítja gólgyártásra kedvenceit. (ta)

Szűcs Lajost sikerült másoknak megtréfálniuk
Szűcs Lajosnak (40), a Fidesz dabasi országgyűlési képviselőjének sokáig emlékezetes marad a negyvenedik születésnapja. Történt, hogy a kép-viselőt politikustársa tárgyalásra hívta. Mit sem sejtve elment a megadott helyszínre, ahol nagy meglepetés érte. Kiderült, nem igaz a tárgyalás, szülinapi buliról volt szó. A honatyát egyébként nehéz csőbe húzni, inkább ő szokott másokat megtréfálni. Most vele történt meg, de nem bánta. (ta)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!