Hírek

2005.05.26. 00:00

Sarapova divattervezőnek áll

Olyannyira rajong a kifutók világáért Marija Sarapova, hogy teniszpályafutása befejezése után divattervezőként dolgozna. Azért nem kell aggódniuk a szép orosz hölgy rajongóinak, hiszen Sarapovának még bőven vannak céljai sportolóként.

Riskó Márton

A most éppen a francia nyílt bajnokságon szereplő játékos mindenképpen szeretné begyűjteni a legjelentősebb trófeákat, mielőtt szögre akasztaná a teniszütőt. Anyagi gondjai nincsenek, évente körülbelül 7 millió fontot (kb. 2,5 milliárd forintot) keres a viadalokon, ennek ellenére már a jövőn töri a fejét. – Imádom a divatot, s már régen eldöntöttem, hogy ezen a területen szeretnék dolgozni, ha befejeztem a teniszezést – árulta el a világranglista első helyére pályázó szőkeség, akit igazán akkor ismert meg a világ, amikor tavaly a wimbledoni döntőben legyőzte Serena Williamst. – Mindig is ügyeltem arra, hogy minél jobban, igényesebben
öltözködjek, egyszerűen megőrülök a gyönyörű ruhákért. Azonban amit eddig elértem, azt kizárólag a tenisznek köszönhetem, ezért egyelőre nem vonulok vissza a játéktól.

Sarapova bízik abban, hogy a jövő hét végére beszerez még egy rangos serleget a wimbledoni trófea mellé. Ehhez meg kellene nyernie a Roland Garrost, ahol csak kínkeservesen jutott be a 2. fordulóba, miután honfitársa, Linyeckaja igencsak megizzasztotta a háromjátszmás (6-7, 6-2, 6-4) összecsapáson. – A tavalyi Roland Garros előtt azt sem tudták, ki vagyok, mégis a negyeddöntőig jutottam. Ha ebből indulok ki, most akár meg is nyerhetem a tornát. Fiatalabb koromban rendszeresen salakon gyakoroltam, így van tapasztalatom ezen a borításon – nyilatkozta a 18 éves játékos. – Persze akkor sincs semmi probléma, ha idén nem nyerem meg a Roland Garrost. Nincs rajtam nyomás, érzem, hogy előbb-utóbb én leszek a világranglista éllovasa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!