Hírek

2005.06.02. 00:00

Rátette a bíró a kezét a pénzre

Milliárdos nagyságrendű vagyont zárolt a Pesti Központi Kerületi Bíróság nem jogerősen Kulcsár Attila ügyfeleitől. Siposné dr. Nádai Ágnes elnöki bíró lapunk kérdésére azt mondta: a 48 érintett kétharmada magánszemély, a többi jogi személy. Azt nem árulta el, hogy valóban van-e köztük négy ügyvédi iroda. Az indok az, hogy az érintettek bűncselekményből származó pénzekhez jutottak.

Nagy Eszter Dóra

Siposné szerint a május 5-én hozott végzést már postázták, ám tizenkét levél visszament a bíróságra. Nyolc érintett esetében ismeretlen címzett miatt. A pontos összeget az elnöki bíró nem árulta el. Azt viszont igen, hogy a legkisebb zár alá vett összeg egymillió-kétszázhuszonötezer forint. A legmagasabb összegről nem tudott nyilatkozni, csak anynyit, hogy az illető teljes vagyonára vonatkozik az elkobzás.

Az elkobzás viszont csak a jogerős döntés után születhet meg. Addig az érintettek akár el is tüntethetik a vagyonokat, mivel az ügyészség csak egyetlen személynél döntött biztosítási intézkedésről. Vagyis a zár alá vételt megelőző olyan intézkedésről, amely meggátolja, hogy a vagyonhoz hozzányúljanak.

Dobos Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője lapunknak azt mondta: csak ennél az egy személynél tartották indokoltnak a biztosítási intézkedést. A többi érintettnél elegendőnek tartották a zár alá vételi eljárás megindítását.

Ártatlannak vallja magát

Kodela László, a Miniszterelnöki Hivatal volt helyettes államtitkára ártatlannak vallja magát. Kodelát hétfőn hallgatták meg gyanúsítottként a brókerügyben. Kodela úgy fogalmazott: bízik benne, hogy az eljárás alatt tisztázhatja magát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!