Hírek

2005.06.16. 00:00

Tovább marad villamospályán a 7-es busz

Felülvizsgálják a 7-es busz közlekedését a BKV szakemberei. A kék járművek ugyanis nem boldogulnak a Bartók Béla úti csúcsforgalomban.

Kiss Gergely

A buszok reggel hét és kilenc óra között a villamossíneken haladnak. A dugók azonban nem igazodnak ehhez az időponthoz, így kilenc óra után már újra az autók között vesztegelnek. – Változtatni kell, a megállapított időszak nem bizonyult elég hatékonynak – mondta lapunknak Bánsági György, a főváros városüzemeltetési bizottságának tagja. – A buszoknak legalább egy órával tovább a villamospályán kell maradniuk. A legjobb megoldás az lenne, ha egyáltalán nem jelölnénk meg időkorlátot. Így a forgalmi helyzettől függően lehetne közlekedni a síneken a Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között. A BKV szerint egy torlódásjelző készülék segítségével ezt meg lehet oldani.

– Az úttestbe épített szerkezet jelzi a dugók kialakulását, így a buszok szükség esetén bármikor felhajthatnak a sínekre – mondta lapunknak Somodi László, a cég illetékes osztályvezetője. – Ezzel az is megakadályozható, hogy a járművek indokolatlanul feltartsák a villamosokat.

A 7-es busz közlekedésével kapcsolatban más változásra is lehet számítani. A BKV vizsgálja annak lehetőségét, hogy öszszekösse a 73-as és a 7A nyomvonalát. Ennek értelmében közvetlen járat jönne létre Újpalota és Kelenföld között. Így nem kellene a Keleti pályaudvarnál átszállniuk az utasoknak.

Vajdát leszavazták

A Bartók Béla úton nem új keletű probléma a buszok folyamatos haladásának biztosítása. A néhány éve felújított útszakaszon ugyanis nem jelöltek ki buszsávot. Vajda Pál főpolgármester-helyettes korábban ennek létrehozását szorgalmazta, ám nem talált támogatókra. A többség a villamospályák igénybevétele mellett szavazott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!