Hírek

2005.07.12. 11:45

Kinek a problémája a Zengő-hegy ügye?

Toót H. Zsolt

A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUMNAK van egy röpke tízéves problémája. A Gyurcsány-kormánynak is van egy örökölt problémája. A kettő egy és ugyanaz: a Zengőre tervezett NATO-lokátor ügye. Nehéz ez az örökség, érthető, hogy a kormányfő szeretne megszabadulni tőle. A soproni VOLT-fesztiválon megpihenve épp ezért bejelentette: kormánya titkos próbarepülést végeztetett déli végeinken, hogy tesztelje légvédelmünk teljesítőképességét. Aztán sajnálattal jelezte, hogy a vizsga rosszul sikerült. És mindezzel véletlenül éppen a Zengő ügyéről szólván hozakodott elő.
A MINISZTERELNÖK JÓL LÁTHATÓAN kéretni akarja magát. A Zengő kapcsán semmi rosszat nem ejtett ki a száján, de egyre csak azt sugalmazta, hogy az oda tervezett lokátorra bizony nagy szükség volna. Talán bizony azt várja, hogy az általa kellően megfélemlített magyar lakosság most azért esedezzen nála, hogy ugyan építtesse már fel ott, éppen ott azt a lokátort. Mindez ékes bizonysága annak, hogy a saját problémáját lopva – mi több: lopakodva – a mi problémánkká szeretné tenni. A parlament honvédelmi bizottságának fideszes elnöke, Simicskó István joggal mondta erre, hogy a kormánynak holmi próbarepülések megrendezése helyett inkább felelős döntést kellene hoznia.
NEM PEDIG PÁNIKOT KELTENI. Gyurcsány ugyanis saját határozatlanságát palástolandó még nyílt színi riogatásba is kezdett. A Dunaújváros környékén lekapcsolt kisgép kapcsán ugyanis jelentőségteljesen megjegyezte: az a táj már Paks után van. Önös érdekből nukleáris katasztrófát vizionálni pedig az álmoskönyv és a választási előrejelzések szerint kevés jót jelent.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!