Hírek

2005.09.15. 00:00

Elviszi a félelmet a kavargó fekete víz

(V. A.)

A kör című újkori iszonygyöngyszem japán alkotócsapata kiadósan megfagyasztotta a műfaj szerelmeseinek ereiben a vért. Mindössze a keleti homály, az európai kultúrkörben körülményesen megfejthető jelképrendszer és filmnyelv ásta alá a hatás teljes átélését. Jó érzékkel amerikanizálta tehát Walter Salles az eredeti Fekete víz-et, csakhogy a jelképréteg helyén szénfekete vizet csurgat.

Lepattant amerikai paneldzsungelben folydogál, ott, ahova kislányával költözik az idegileg labilis főhősnő. Hozza magával saját elrontott gyermekkora rémképeit. Jennifer Connelly szép, és iszonyatosan tud nézni. A gyerekszereplő is kellően lúdbőröztető. Viszont attól, hogy csapból, vécéből, mennyezetről, falból és a csempék közül csurog, csöpög, zúdul a tusfekete lé, szép lassan elszenderedik a horroredzett néző. Kevesebb csurgás több lenne, és ülnének az iszonypoénok. Így elviszi őket a víz. (Fekete víz. Amerikai pszichothriller. R.: Walter Salles. Főszereplő: Jennifer Connelly. F.: Fórum Hungary.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!