Hírek

2005.11.03. 00:00

Utolsó csíkfestés a Szentendrei úton

Határidőre elkészült a Szentendrei út felújítása, így valamelyest fellélegezhetnek a Főpolgármesteri Hivatalban, hiszen az idei program egyik legnagyobb és legköltségesebb munkája ért véget.

Vég Márton

Demszky Gábor főpolgármester is jókedvűen, ám kissé dideregve érkezett helyszíni tájékoztatójára, ahol rögtön sorolni kezdte a számokat. „A Flórián tértől a Zsófia utcáig 3,3 kilométert érintett a két és fél hónapig tartó rekonstrukció. A szegélykövezést és a buszmegálló-átalakításokat is beleértve 745 millió forintba került a beruházás. Jövőre sem állunk meg, az a célunk, hogy a városhatárig megújuljon a Szentendrei út” – tette hozzá. A főpolgármester rövid beszédében  Gyurcsány Ferencnek sem felejtett el üzenni. Reményét fejezte ki, hogy a kormány betartja ígéreteit, és 2006-ban is támogatja az útfelújításokat. Ehhez azonban Demszkynek még sokat kell lobbiznia, hiszen a kívánt 6 milliárd forintnak a harmada biztos.

„A Szentendrei út átadásával Budapestnek már csak hat pontján folynak felújítási munkák, de ezeket is befejezik a hónap végére. Az autósok elvárásainak ugyan nehéz megfelelni, de annak talán ők is örülnek, hogy tizenöt évig nem kell hozzányúlni a most elkészült szakaszhoz – ígérte meg Vajda Pál főpolgármester-helyettes. A két politikus a beszédek után a tettek mezejére lépett. Öltönyükre foszforeszkáló mellényt húztak, és hozzáláttak az utolsó forgalomirányító nyíl felfestéséhez. A városvezetők fizikai munkája vegyes érzelmeket váltott ki az arra haladó autósokból, többen különböző karlengetéssel fejezték ki véleményüket.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!