Hírek

2006.01.14. 00:00

Nastase egymilliót örökölt a nagynénitől

Lukács János, Kolozsvár

Tízmillió eurós bevallott vagyonával Adrian Nastase volt román kormányfő és családja – az Evenimentul Zilei napilap szerint – a 237. helyet foglalja el a leggazdagabb románokat felsorakoztató toplistán. A növekedéshez jelentős mértékben hozzájárult, hogy feleségének nagynénje, egy bizonyos Tamara Cernasov, egymillió dollárt érő birtokot hagyott unokahúgára, miközben az exkormányfő édesanyja szintén örökölt – egy másik nagynénitől – egy 400 ezer dollárt érő luxusvillát. Az eset annál különösebb, mivel a nagynénik nem sokkal a haláluk előtt, a nyolcvanas-kilencvenes éveikben kezdtek el telkeket és luxusvillákat vásárolgatni. Tamara Cernasov állítólag 156 dollárért vásárolt egy olyan telket, amely ma legalább negyedmillió dollárt ér. A kusza ügy szálai több bukaresti üzletemberhez is elvezetnek. A nénik tavaly hunytak el, és mindkettőjüket elhamvasztották.
Az eset nagy port vert fel a román médiában. Adrian Nastase viszont úgy nyilatkozott, nem mond le a pártban betöltött ügyvezető elnöki funkciójáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!