Hírek

2006.01.24. 11:42

Sarapova és Nalbandian a négy között

Az orosz Marija Sarapova és az argentin David Nalbandijan jutott be elsőként a legjobb négy közé az ausztrál nyílt teniszbajnokságon Melbourne-ben.

BAMA

A negyedik helyen kiemelt Sarapova honfitársát, a hatodikként rangsorolt Nagyja Petrovát búcsúztatta két szoros játszmában. Nalbandian (4.) a legjobb nyolc között az eddig remeklő francia Fabrice Santoróval találkozott, aki már-már megalázó módon mindössze 5 játékot tudott hozni ellene.

Sarapova után a belga Justine Henin-Hardenne jutott be másodikként a legjobb négy női versenyző közé. A 8. helyen kiemelt klasszis a negyeddöntőben három szettben búcsúztatta az első helyen rangsorolt és tavaly finalista amerikai Lindsay Davenportot, aki 2000-ben megnyerte az év eleji Grand Slam-tornát.

Markosz Bagdatisz újabb bravúrt hajtott végre az ausztrál nyílt bajnokságon, Melbourne-ben: a ciprusi teniszező, aki a 16 között a második helyen kiemelt amerikai Andy Roddickot búcsúztatta, a negyeddöntőben a hetedikként rangsorolt horvát Ivan Ljubicicet győzte le. A 20 esztendős tehetség nagyszerű játékkal nyerte az első és a második szettet. Többször pimasz megoldásokkal hergelte kopasz ellenfelét, aki rezzenéstelen arccal tűrte a megaláztatásokat. A harmadik és negyedik játszmában a közönség is láthatta az "igazi"  Ljubicicet: a horvát kiválóan szervált, remekül ütött el a ciprusi mellett és kiegyenlített. Ezzel azonban el is lőtte minden puskaporát, a döntő játszmát elveszítette, s egy fejbólintással nyugtázta: ez a nap Bagdatiszé volt.

A világranglistán 54. ciprusi, aki pályafutása során első alkalommal jutott be Grand Slam-torna elődöntőjébe, nem ismeretlen az ausztrál közönség előtt: tavaly a nyolcaddöntőig jutott, s ott Roger Federerrel találta magát szembe. Az idén a legjobb négy között az argentin David Nalbandian következik. A két teniszező eddig kétszer találkozott egymással: tavaly a Roland Garroson Nalbandian nyert öt játszmában, majd néhány hónappal később Bázelben a ciprusi győzött két szettben.

negyeddöntők
férfi egyes:
Nalbandian (argentin, 4.)-Santoro (francia) 7:5, 6:0, 6:0
Bagdatisz (ciprusi)-Ljubicic (horvát, 7.) 6:4, 6:2, 4:6, 3:6, 6:3
női egyes:
Sarapova (orosz, 4.)-Petrova (orosz, 6.) 7:6 (8-6), 6:4
Henin-Hardenne (belga, 8.)-Davenport (amerikai, 1.) 2:6, 6:2, 6:3

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!