Hírek

2006.03.17. 10:14

208-ra emelkedett a kitelepítettek száma

Újabb 13 embert kellett kitelepíteni a belvíz miatt. Jelenleg 242 ezer hektár van víz alatt - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője péntek reggel az MTI-vel.

BAMA

Újabb 13 embert kellett kitelepíteni, kettőt a Csongrád megyei Kövegyről, négyet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszóról, hatot a Békés megyei Mezőhegyesről és Vésztőről, egy embert pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértóról - mondta Dobson Tibor, hozzátéve, négyen már visszaköltözhettek ingatlanjaikba. Mára 208-ra emelkedett azoknak a száma, akik elhagyni kényszerültek otthonaikat, 39 településen 58 ingatlan vált lakhatatlanná. Dobson Tibor közölte: 130-ról 170-re emelkedett azon önkormányzatok száma, ahol belvízvédelmi készültséget tartanak fenn. A legmagasabb, harmadfokú készültség van a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Fegyverneken és Kunszentmártonon, a Csongrád megyei Domaszéken, valamint a Pest megyei Taksonyban. A belvíz elleni védekezésben kétezren vesznek részt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!