Hírek

2006.03.10. 18:11

Batiz: Putyin nem volt veszélyben

„Nem volt veszélyben Putyin elnök” – jelentette ki a reggel.hu-nak Batiz András, kormányszóvivő. A Magyar Nemzet pénteken ugyanis azt írta, hogy egy illetéktelen személy, egy orosz üzletember mindenféle ellenőrzés nélkül kapott érvényes protokoll kártyát a minisztérium sajtóosztályán.

B. B.

„Február 28-án a Parlamentben a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök várta Vlagyimir Putyint, amikor a biztonsági szakemberek felfigyeltek egy személyre, akinek volt protokoll-kitűzője, de viselkedése gyanúsan tétova volt” – mondta Batiz. „Nem került az orosz elnök közelébe, csak látótávolságra tudta megközelíteni, és ez is volt a célja. A magyar állampolgár édesanyja orosz, ő maga pedig nagy tisztelője Putyinnak” – hangoztatta a kormányszóvivő. Nem veszélyeztette a magas rangú politikus biztonságát, mivel az orosz elnök testi épségéről ezer magyar rendőr és nyolcvan személyi testőr gondoskodott, és a Parlamentben is átvizsgálják a belépőket. „Ennek ellenére hiba történt, hiszen protokoll-kitűzőhöz jutott” – tette hozzá Batiz.

Az ügyészségi vizsgálat eddig azt állapította meg, hogy a férfi egy régi barátját látogatta meg a minisztériumban, aki távozásakor lekísérte az aulába. „Azt még nem tudjuk, hogyan jutott a Protokoll Főosztályra, ahonnan a belépőkártyát szerezte” – mondta Batiz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!