Hírek

2006.03.03. 12:28

Eladja wimbledoni trófeáit Björn Borg

Megválik wimbledoni trófeáitól, illetve két egykori ütőjétől Björn Borg, minden idők egyik legsikeresebb teniszezője.

BAMA

Az angol nyílt bajnokságon mindmáig egyedülálló módon - 1976 és 1980 között - sorozatban ötször győztes svéd kiválóság az AFP beszámolója szerint a londoni Bonhams aukciós ház segítségével igyekszik gazdát találni a rendkívül értékes relikviáknak, amint indokolta, családtagjai hosszú távú jólétének biztosítása érdekében.

A szerepléseivel nagy vagyonra szert tett játékos pályafutása után több vállalkozást indított, ezek közül azonban nem mindegyik jött be, ráadásul párkapcsolatai is sokba kerültek. Korábban egy-egy román, olasz és svéd hölggyel élt együtt, majd 2001-ben egy akkor 31 éves honfitársnőjével fűzte szorosabbra kapcsolatát.

A most 49 esztendős Borg 11 Grand Slam-tornát nyert meg egyesben, wimbledoni sikerei mellett hat alkalommal a párizsi Roland Garroson is a legjobbnak bizonyult. Huszonhat évesen, 1983-ban fejezte be a versenyzést. A teniszpályák egykori királya - a Bonhams szerint - az első, aki az angol nyílt bajnokságon nyert trófeáit árverésre bocsátja. A felkínált ütők egyikét az 1976-os wimbledoni döntőben használta a román Ilie Nastase, a másikat az 1980-as, különlegesen emlékezetes fináléban az amerikai John McEnroe ellen.

"Még ha a győzelmeim szimbólumaitól most meg is válok, mindig tudni fogom, hogy egy hosszú időszak alatt én voltam a világ legjobb teniszezője" - fogalmazott Borg. Az aukciós ház 200-300 ezer fontra számít a licitáláson.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!