Hírek

2006.03.20. 00:00

Időközi voksok Szentendrén és Óvárott

D. Á.

Az országban több helyen tartottak tegnap időközi választásokat. A Pest megyei Szentendrén polgármestert választottak, ahol a város 21 szavazókörében este fél hétig a szavazásra jogosultak 46 százaléka adta le voksát. A három jelölt között egy Fidesz és más szervezetek, egy MIÉP-Jobbik és egy MSZP-s politikus indult a megbízatásért. A város új vezetője csak fél évre kap megbízást, az őszi helyhatósági választásokon újra meg kell mérettetnie magát. Az időközi választásra azért van szükség, mert Szentendre polgármestere tavaly decemberben lemondott posztjáról. Szintén polgármestert választottak a Veszprém megyei Nagydémén, ahol lapzártánkkor majdnem 50 százalékos volt a részvételi arány. Szakértők szerint a végeredmény nem, a részvételi arány azonban jelzésértékű lehet az országgyűlési választások előtt.
Időközi önkormányzati képviselő-választást tartottak Mosonmagyaróvár 7-es számú körzetében. A városban azért kellett a voksolást kiírni, mert a választókerület képviselője tavaly decemberben meghalt. A városban délutánig a jogosultak mindöszsze 19 százaléka adta le a szavazatát. Lapzártánkig nem érkeztek részeredmények.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!