Hírek

2006.03.10. 07:39

Izrael maga jelöli ki határait

Izrael maga jelöli ki ciszjordániai határát, amely mentén falat emel, ha a palesztinokkal folytatott tárgyalások kudarcba fulladnak, jelentette be Ehud Olmert ügyvezető izraeli kormányfő.

BAMA

A politikus elmondta, Izrael 2010-ig kijelöli saját határait. Az ügyvezető kormányfő ismét likvidálással fenyegette meg a Hamasz miniszterelnökjelöltjét, Izmail Hanijét, amennyiben az terrorista cselekményekbe keveredik.

Közben a BBC egyik tegnapi adásából az derült ki, hogy angol cégek dúsított uránt szállítottak Izraelnek a 60-as években a brit kormány tudta nélkül. A brit közszolgálati adónak nyilatkozó szakértők azt állították, hogy a zsidó állam brit segítséggel kezdte meg annak idején atomprogramját. Az izraeli atomtitkok kiszivárogtatásáért a 80-as években elítélt Mordeháj Vanunu szerint a szállított anyagok ismeretében valószínű, hogy Izrael hidrogénbombát is fejlesztett. Izrael máig nem ismeri el atomfegyvereinek létezését, bár a becslések szerint 250 atomtöltettel rendelkezik. A BBC-nek nyilatkozó szakértők szerint Londonnak ugyanolyan határozottan kell követelnie az izraeli atomprogram feltárását, mint Irán esetében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!