Hírek

2006.03.29. 19:11

Két év múlva révbe érhet a második balatoni komp

Kísérleti kompjárat indult szerdán a Balatonon Fonyódról Badacsonytomajba. A második Nemzeti Fejlesztési Terv szerint a következő években meg kell megvalósulnia a második kompátkelési lehetőségnek a tavon. A tihanyi és szántódi rév után a tervek között a Fonyód és Badacsonytomaj vagy Balatonmáriafürdő és Balatongyörök közti közlekedés merül fel.

Füleki Tímea – Éber Sándor

„A Fonyód és Badacsonytomaj közötti szakasz az, ahol a leggyorsabban és leghatékonyabban megvalósulhat a fejlesztés” – mondta Kolber István. A regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter szerint az autópálya-építés és a kompjáratok üzemeltetése varhatóan egyaránt pozitív hatással lesz a térségre. Miseta István fonyódi polgármester szerint két és fél év múlva elindulhat az első menetrendszerinti járat, mely negyedére rövidíti az északi és a déli part települései közti út időtartamát. Így 100 perc helyett mindössze 25 perc alatt juthatunk át Fonyódról Badacsonytomajba.

A technikai feltételek megfelelőek a kompjárat elindításához. A Balatoni Hajózási Rt. kikötőiben a működéshez szükséges infrastruktúra (jegykiadás, szolgálati helyiség, illemhely) átalakítás, átépítés után rendelkezésre áll.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!