Hírek

2006.03.29. 19:06

MDF: Mindhárom párt fejezze be a kampányt

A kampány befejezésére szólítja fel az MDF mindhárom pártot – a Fideszt, az MSZP-t és az SZDSZ-t –, mivel szerinte túllépték az erre költhető 386 milliós keretet – jelentette be Herényi Károly frakcióvezető.

B. B.

A konzervatív párt szerint leginkább a Fidesz vetette el a sulykot, ami a kampányra elszórt százmilliókat illeti: 951 millió forinttal ők vezetik a listát, ami a tv- és rádióreklámokra, közterületi hirdetésekre, plakátokra, szórólapokra kiadott összeg nagyságát illeti. Az MDF szerint a kormánypártok is megsértették a választási eljárásról szóló törvényt, mivel az MSZP kiadásai meghaladják a 682, az SZDSZ-é pedig 425 millió forintot. Az MDF szakértői egy televíziós nézettséggel foglalkozó cég adatbázisa alapján, egy számítógépes program segítségével számolták ki a becsült összegeket.

Herényi hozzátette: pártja eddig 200-250 millió forintot költött közpénzből a kampányra. Nyakó István, az MSZP szóvivője kijelentette: pártja törvényesen és a hivatalos útnak megfelelően jár el a kampánypénzek elköltésében és elszámolásában, így választási kiadásaival is csak annak lezárultával számol be. A liberális párt is cáfolta, hogy a megengedettnél több pénzt költött volna el eddig kampányra. Horn Gábor szerint teljes kampányköltségük nem éri majd el a 350 millió forintot sem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!