Hírek

2006.04.01. 00:00

Megint vizsgálják Orbán Viktor vagyonbevallását

F. K.

Tegnap az Országgyűlés mentelmi bizottsága napirendre vette az Orbán Viktorral szemben kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást. Azt vizsgálták, hogy a XII. kerületi jegyző által benyújtott dokumentumban szereplő, a Cinege utcai ingatlanon folytatott felújítások költsége mennyiben felel meg a Fidesz-elnök vagyonnyilatkozatában foglalt adatoknak. A testület kormánypárti és MDF-es többséggel végül úgy döntött, hogy bekérik a politikus vagyonnyilatkozatában szereplő adatokat.
Géczi József Alajos, a testület szocialista elnöke szerint ha Orbán Viktor beküldi az adatokat a bizottságnak, szükségtelenné válik, hogy külön értékbecslésre kérje fel a bizottság az igazságügyi szakértő intézetet.
Répássy Róbert, a testület fideszes tagja szerint koncepciós eljárás folyik az ellenzéki párt elnökével szemben. „A bizottság egyetlen tagja sem tudott olyan pontot mondani a vagyonnyilatkozatban, amelynek a valóságtartalma megkérdőjelezhető lenne” – jelentette ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!