Hírek

2006.03.20. 13:18

Megroggyant az épülő Wembley tetőszerkezete

Leállították a Wembley Stadion építkezését hétfőn, miután instabillá vált a tető szerkezete. A készülő épületet kiürítették.

BAMA

A munkálatok vezetője a CNN-nek elmondta, egyszercsak robaj hallatszott a tető felől, majd a tetőszerkezet egy része megereszkedett. A szakemberek még nem tudják pontosan, mi történhetett. Az ausztrál építtető cég vezetője szerint a 3500 építőmunkás elhagyta a stadiont, senki sem sérült meg. A London északnyugati területén, a régi Wembley stadion helyén épülő intézmény körül nem ez az első probléma. A tervek szerint itt tartották volna az angol futballkupa (FA Cup) döntőjét, ám az elhúzódó munkálatok miatt azt már korábban áthelyezték Cardiffba. A régi Wembley 1923 és 2000 között adott otthont az angol futballélet kiemelkedő eseményének. A híres stadiont 2000-ben bontották le, hogy helyére vadonatúj, a kor követelményeinek megfelelő stadiont építsenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!