Hírek

2006.03.25. 16:17

Papp Laci 80 éves lenne

Lamperth Mónika belügyminiszter szombaton hivatalában méltatta a 2003-ban elhunyt Papp Lászlót a háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó születésének 80. évfordulója alkalmából.

BAMA

A megemlékezésen a sportoló családja is részt vett. Az ünnepségen most első alkalommal osztották ki a belügyminiszter által alapított Papp László-díjat. A nettó 50 ezer forintos jutalommal és egy serleggel járó elismerést minden évben a sportág öt kiemelkedő eredményt elért utánpótláskorú versenyzőjének adják. Idén Harcsa Norbert, Lakatos Péter (mindkettő Vasas Rica Hungaria), Kalucza Norbert (Debreceni Ökölvívó Klub), Mihály János (Kiskunfélegyházi Honvéd SE) és Németi Tibor (UTE) volt a díjazott. A megemlékezésen Lamperth Mónika mellett Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, valamint Mandur László, az Országgyűlés alelnöke mondott köszöntőt. A nap folyamán a legendás öklöző egykori lakása előtt, a XI. kerület Mányoki út 20. szám alatt álló ház falán leplezték le Papp László emléktábláját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!