Hírek

2006.03.24. 10:46

Precedens értékű bírói ítélet kátyúügyben

Birtokháborításnak minősítette a bíróság azt, hogy a fővárosi önkormányzat hanyagsága miatt a kátyús budapesti utakon nem lehet rendeltetésszerűen használni a gépjárműveket.

BAMA

Az első fokú ítéletet egy magánszemélynek a fővárosi önkormányzat ellen indított perében hozta a bíróság. Az InfoRádió híradása szerint a pert egy olyan autós kezdeményzte, akinek a kocsija tönkrement egy kátyú miatt. Mivel nem tudta bizonyítani, hogy kárát az úthiba okozta, az önkormányzat nem volt hajlandó kártérítést fizetni neki. Az illető a perrel nem egyszerűen kártérítést akart elérni, hanem azt, hogy az utak kezelőit jogilag rá lehessen kényszeríteni az autók rendeltetésszerű használatának biztosítására. Ebben az esetben arra, hogy eltüntessék a kátyúkat. A felperes jogi képviselője szerint, ha jogerőssé válik a mostani ítélet, akkor a jövőben bárki könnyen rákényszerítheti az utak tulajdonosait az útjavításra, vagyis, hogy szüntessék be a birtokháborítást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!