Hírek

2006.03.02. 00:00

Regionális együttműködés az oktatásért

Az Európai Unió által társfinanszírozott Regionális Fejlesztés Operatív Program (ROP) egyik fő prioritása a tudásbázis fejlesztése. Ehhez szervesen kapcsolódik az egyetemek, főiskolák és a helyi gazdasági szereplők együttműködésének serkentése.

BAMA

A 2004–2006-os költségvetési időszakban e területen számos pályázó valósíthatja meg elképzeléseit. A program hazai felügyelője Kolber István miniszter. A munka világa és az egyetemek, főiskolák közötti kapcsolat erősítése kiemelten fontos feladat. A ROP támogatja a hallgatók munkaerő-piaci beilleszkedését elősegítő szolgáltatásokat, és ösztönzi az egyes intézmények, vállalkozások, civil szervezetek együttműködését.
A Kaposvári Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem partnereivel együtt olyan munkaerő-piaci szolgáltatásokat nyújtó központ létrehozásán dolgozik, ahol a hallgatók kapcsolatot teremtenek leendő foglalkoztatóikkal. Erre 57,9 millió forintot kaptak. A Szegedi Tudományegyetem szintén a nyertesek között van, az Általános Orvostudományi Kar Sebészeti és Műtéttani Intézete 59,9 millió forintot használhat fel. Egy új gyakorlati képzőhely oktatási struktúráját dolgozzák ki és vezetik be. A Nemzetközi Üzleti Főiskola (IBS) szintén több szervezettel dolgozik együtt, és az 53,5 millió forintos támogatás segítségével karrierközpontot alakít ki és működtet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!