Hírek

2006.03.18. 18:12

Szerződést kötött a Fidesz és nyolc szövetségese

A szolidaritás, a polgári értékrend és a munkalapú gazdaság jegyében szövetségi szerződést kötött egymással a Fidesz, a KDNP, az MKDSZ, a Nemzeti Fórum, a Kisgazda Polgári Egyesület, a Magosz, a Lungo Drom, a Vállalkozók Pártja és a Fidelitas elnöke szombaton Budapesten.

BAMA

A vasárnapi Fidesz-kongresszus előtt egy nappal megkötött megállapodásban a felek rögzítik, egyetértenek abban, hogy a "holnap Magyarországa a magyar szolidaritáson alapuló, erős közösségekre épülő" ország lesz, hogy a "munkalapú gazdaság, az érdemeken alapuló előrejutás" jelenti a közösségi lét maghatározó elemét, illetve, hogy a "polgári értékrendet valló pártok és civil szervezetek összefogása teremti meg a munkaalapú gazdaságra épülő Magyarországot".

Orbán Viktor az aláírás előtt hangsúlyozta: a szövetségben a magyar társadalom minden fontos csoportja képviselteti magát, így abban minden magyar ember pártállásra való tekintet nélkül megbízhat. Nem parlamenti helyekről vagy kormányzati befolyásról, hanem az ország jövőjéről kötöttünk megállapodást - fogalmazott a pártelnök, aki a szövetséget egy "koordinált mozgást végző csónaksorhoz" hasonlította, amelyben a résztvevők önállóan is életképesek, de bíznak abban, hogy együtt könnyebben elérhetik céljaikat. Mint mondta, a szövetségi szerződésben a Fidesz vasárnapi kongresszuson bemutatandó programjának tíz fontos pontjában állapodnak meg a felek. Így a szerződők megerősítik azon szándékukat, hogy megteremtik a teljes foglalkoztatottságot, elhárítják az akadályokat a mikro-, kis- és középvállalkozások növekedése elől, támogatják a hazai vállalkozói szektort, megteremtik az egyenjogúság feltételeit a vidék társadalma számára, hitelekkel és a támogatási rendszerekkel biztosítják a gazdák boldogulását, támogatják a cigányság polgárosodását és bővítik oktatási, munkavállalási, vállalkozási lehetőségeiket.

A szerződésben a felek megállapodtak abban is, hogy biztosítják a hívők számára az egyenjogúságot és a hátrányos megkülönböztetéstől való mentességet az élet minden területén, elősegítik, hogy a fogyatékosok teljes éltetet élhessenek, lehetővé teszik a nők számára a családalapítás és a szakmai pálya összeegyeztetését,  valamint segítik a fiatalok pályakezdését, családalapítását, otthonteremtését, valamint a minőségi köz- és felsőoktatás megszilárdítását.

A szövetségi szerződést Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, a Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, Harrach Péter, az MKDSZ elnöke, Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum elnöke, a Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület vezetője, valamint Jakab István, a Magosz elnöke, Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, Császár Antal, a Vállalkozók Pártja elnöke és Szijjártó Péter, a Fidelitas elnöke írta alá. A  szövetségesek az aláírást követően a focimeccseket megelőző  fogadkozásokhoz hasonlóan körbeálltak, egymásra tették kezüket és Orbán Viktor vezénylésével háromra azt kiáltották: "Magyarok!".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!