Hírek

2006.03.29. 10:41

Sztrájk lassítja a Wembley Stadion építését

120 munkás sztrájkolt kedden a londoni Wembley Stadion építésén dolgozók közül. Azok csatlakoztak a tiltakozó akcióhoz, akik korábban többször is késve kapták meg a bérüket.

BAMA

A szakszervezet tájékoztatása szerint a háttérben két alvállalkozó vitája áll. Az egyik rávette a munkásokat, hogy addig ne folytassák a munkát, amíg nem kapnak fizetési előleget. A Multiplex építési cég képviselője bejelentette, hogy a társaság átmeneti pénzügyi nehézségei miatt valamennyi sztrájkolót elbocsátja.

A létesítményt eredetileg már tavaly ősszel át kellett volna adni, azonban a határidőt nem sikerült tartani. Februárban az angol szövetség az FA Kupa május 13-i döntőjét a Wembleyből Cardiffba tette át, illetve a magyar válogatott május 30-án a londoni aréna avatómeccse helyett Manchesterben lép majd pályára. A csúszás és a váratlan nehézségek miatt az építési költségek 470 millió euróról 1,1 milliárdra emelkedtek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!