Hírek

2006.06.21. 13:57

A Miami a bajnok

A Miami Heat nyerte az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságot (NBA), mivel a nagydöntő hatodik mérkőzésén idegenben legyőzte a Dallas Maverickset. A floridai alakulat története első bajnoki címét szerezte, s a Dallashoz hasonlóan először szerepelt fináléban.

BAMA

A sorozat legjobbja (MVP) Dwyane Wade volt, aki mérkőzésenként átlagban 34,6 pontot dobott. Az utolsó találkozón 36-ig jutott. A másik oldalon a német Dirk Nowitzki játszott a legeredményesebben a hatodik összecsapáson, 29 pontot dobott, s emellett 15 lepattanót szerzett.

A dallasi összecsapás a hazaiak fölényével indult, Avery Johnson csapata már 26-12-re is vezetett a nyitónegyedben, a Miami azonban  ezt követően magára talált, s a második szakasz elejére egy pontra csökkentette hátrányát. A felzárkózás után ismét a hazaiak percei következtek, s a félidő vége előtt három perccel ismét magabiztosan, tíz ponttal vezettek, de megint jött egy hullámvölgy, s a Mavericks-előnyből egypontos hátrány lett a nagyszünetre. A fordulás után fogócskáztak a csapatok, pontosabban a Dallas üldözte a hol kisebb, hol nagyobb különbséggel vezető Miamit, de csupán egyszer, hét perccel a találkozó vége előtt tudta befogni riválisát, a döntetlen után azonban ismét a Heat vezetett, amely mindig tudott újítani, így 95-92-re nyert.

A 18 éve alapított Heat első bajnoki címe azért is különleges, mert 0-2-es állásról sorozatban négy meccset nyerve hódította el a csapat a trófeát.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!