Hírek

2006.06.08. 16:29

Autólefoglalással a csempészek ellen

Júniustól lefoglalják a vámosok azokat az autókat, amelyekben nagy mennyiségű csempészett cigarettát találnak, így próbálják biztosítani, hogy a szabálysértések összegét az elkövetők befizessék.

N. E. D.

Nagy János, a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnoka szerint egy hét alatt 60 autót foglaltak le, ennek többségét azonban már az érintettek kiváltották. Most féltucat autó van a vámosok raktárában. Nagy János szerint az elmúlt fél évben tett intézkedések miatt visszaszorult a cigarettacsempészet, de még további intézkedésekre van szükség. A vezérőrnagy utalt arra is, hogy az év végére a szabálysértésekből az államkasszába befolyó összeg 100 milliós nagyságrendű lehet. Patai András, a Magyar Dohányipari Szövetség ügyvezető elnöke szerint a vámosok intézkedései hatására a feketepiacon drágult az adózatlan cigaretta ára. A szövetség és a vámosok csütörtökön négy évre szóló megállapodást kötöttek, elsősorban a csempészet visszaszorítására.

Az utóbbi napokban majd minden napra jutott egy cigarettacsempész, csütörtök reggel egy székesfehérvári garázsban találtak a vámosok kilencmillió forint értékű dohányárut.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!