Hírek

2006.06.06. 09:47

Az ingóságokat mentik Hernádkércsen

Hernádkércs mélyebben fekvő részein víz hömpölyög, azokon a részeken már csak traktorral lehet közlekedni - jelentette a helyszínről kedd reggel az MTI tudósítója.

BAMA

A fáradtnak látszó polgármester, Luterán András azt mondja: reggel hét óráig zsákolt a falu. A helybeliek munkáját harminc tűzoltó is segítette: de ők már nagyon kimerültek, s most a váltást várják - tette hozzá. Az utcákon homokzsákok százai sorakoznak, a Hernád áradása rengeteg vizet hoz. Van, ahol nem tudnak gátat vetni a hömpölygő árnak. Az Arany János utcát például már nem tudták megvédeni.

És csak jön a víz - mondja a polgármester, jelezve: sokkal nagyobb az ár, mint két évvel ezelőtt volt. A legkritikusabbnak a kedd esti és éjszakai órák ígérkeznek. Hat család házát annyira körbeölelte a víz, hogy hozzájuk csak gumicsizmában lehet eljutni. Az ingóságok mentését már megkezdték, de az emberek még nem akarják elhagyni otthonaikat. Lehet, hogy kényszerrel kell majd őket kiköltöztetni - jegyzi meg Luterán László.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!