Hírek

2006.06.18. 14:17

Az MSZP szerint kell az adóemelés

A szocialista párt feltétlenül szükségesnek tartja az adóemeléseket, a szakértők szerint az intézkedések feleslegesek, az Unió kivár őszig

BAMA

A szocialista párt feltétlenül szükségesnek tartja az adóemeléseket - erről beszélt az MSZP országos választmányának elnöke, Simon Gábor zalaegerszegi tájékoztatóján a közrádió beszámolója szerint. Az MSZP minden olyan választási kampányban megfogalmazott programpontját vállalja, amely a változó világban Magyarország sikerességét, versenyképességét kívánja megteremteni - jelentette ki Simon Gábor. Ilyennek nevezte az Új Magyarország program fejlesztéseit, a három éves bérmegállapodásban foglaltakat, a nyugdíjkorrekció programját és az infrastrukturális fejlesztési célokat.

Az adócsökkentési program elhalasztása terén ugyanakkor megértést kérnek. Ezzel lehet ugyanis csak lehetőséget teremteni az új egyensúlyra és stabilizálni a költségvetést, az államháztartást.

Ugyanakkor a Magyarországi Amerikai kereskedelmi Kamara tanácskozásán résztvevők intézkedéscsomagot ötletbörzének tartották. Csaba László professzor üdvözölte, hogy végre őszintén beszéltek a helyzetről, de ez nem elég a hitelességhez, rögtönzésekkel nem lehet tartós egyensúlyt teremteni, a számokat és a szerkezeti intézkedéseket egybe kellene hangolni.

Az Európai Unió helyes irányba tett lépésnek tartja a kormány intézkedéseit, deérdemben csak akkor értékeli őket, ha Magyarország benyújtotta Brüsszelnek a konvergencia programot szeptemberben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!