Hírek

2006.06.22. 18:20

Ghána lett a nyolcaddöntős

A ghánai válogatott 2-1-re legyőzte az Egyesült Államokat az E csoport zárófordulójában, ezzel bejutott a németországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjébe.

BAMA

A mérkőzés elején az amerikaiak voltak aktívabbak, ám a ghánaiak hamarosan átvették az irányítást, és egy hatalmas egyéni hibát kihasználva a vezetést is megszerezték. A játékrész hajrájában Bruce Arena együttese ugyan Dempsey révén - a torna 100. találatával - kiegyenlített, mégsem vonulhatott döntetlennel a szünetre, hiszen Appiah értékesített egy vitatható 11-est, így újra az afrikai együttes került előnybe. A folytatásban az Egyesült Államok szinte végig mezőnyfölényben futballozott, és több gólhelyzetet is kialakított, de nem sikerült ismét egyenlítenie. Ghána ezzel a sikerrel óriási meglepetésre, vb-újoncként bejutott a legjobb 16 közé.

22. perc: Draman szerelte Reynát az amerikai térfél közepén, majd kapura tört, és 12 méterről a bal alsó sarokba helyezett (1-0).
44. perc: Beasley labdaszerzés után elhúzott a bal szélen, majd középre ívelt, az érkező Dempsey pedig 10 méterről a kapu jobb oldalába bombázott (1-1).
45+2. perc: Onyewu szorításában a 16-oson belül Pimpong a földre esett, a játékvezető 11-est adott. A büntetőt Appiah a balra vetődő Keller mellett a kapu jobb felső sarkába lőtte (2-1).
65. perc: Lewis adott középre balról, McBride 4 méterről fejelt, a labda a lécen csattant.
70. perc: Pimpong tálalt Appiah elé, aki nagy helyzetben lőtt, ám az utolsó pillanatban Convey blokkolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!