Hírek

2006.06.12. 13:07

Még mindig több mint százan kórházban

A miskolci Semmelweis Kórházban - bár folyamatosan cserélődnek - még mindig száz fölött van a víz fertőzöttsége miatt a fertőző osztályon kezelt betegek száma.

BAMA

A hétvégi adatok alapján vasárnapra mérséklődött az ambuláns betegek száma, ám a felnőtt háziorvosi ügyeleten még mindig háromszáz beteg jelentkezett, kétharmaduk panaszkodott hányásra, hasmenésre. A gyermekorvosi ügyeleten 108-an jelentkeztek, kilencven százalékuk hozható kapcsolatba a vízfertőzéssel - közölte Koleszár Lajos, a kórház igazgató-főorvosa.

"Az elküldött anyagból kimutatták a calici vírust, illetve a campylo baktériumot, így a járvány már vélhetően nemcsak a vízfogyasztás útján, hanem emberről emberre is fertőz" - mondta. Hangsúlyozta: a fertőtlenítés és a higiéniai előírások szigorú betartása nagyon fontos, így csökkenthető annak a veszélye, hogy a még egészséges hozzátartozók is megfertőződjenek. A város érintett területein a csapvizet főzésre már használhatják, és tíz perces forralás után is lehet fogyasztani.

Az elmúlt héten a rendkívüli esőzések miatt a miskolctapolcai vízbázisba került szennyeződés, ezt a részt azonnal leválasztották a vízellátó rendszerről, de június nyolcadika a városban több mint ezren megbetegedtek, vasárnap délutánig összesen 1.107 beteget regisztráltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!