Hírek

2006.06.30. 20:50

Németország 11-esekkel jutott az elődöntőbe

A házigazda német válogatott 1-1-es eredményt követően 11-espárbajban 4-2-re győzte le Argentínát a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, ezzel elsőként jutott be a legjobb négy közé.

BAMA

Argentína először veszített büntetőkkel a vb-k történetében, míg Németország negyedik alkalommal is veretlen maradt ebben a műfajban. A hazai együttes kedden az olasz-ukrán párharc győztesével találkozik Dortmundban.

Az első félidő szinte teljes egészében unalmas mezőnyjátékkal telt, ugyanis egyik csapat sem merte a tőle megszokott támadó futballt játszani. A játék rendkívül töredezett volt a sok apró szabálytalanság nyomán, de ehhez a játékvezető is hozzájárult, hiszen többször előnyszabályt alkalmazhatott volna. Az argentinok ugyan többet birtokolták a labdát, azonban fölényük meddőnek bizonyult, az első 45 percben egyetlen valamire való helyzet sem alakult ki.

A folytatásra alaposan felpörgött a játék, ami elsősorban annak köszönhető, hogy Ayala fejesgólja révén az argentinok hamar előnyhöz jutottak. Ettől kezdve a németek beszorították ellenfelüket, de ehhez az is kellett, hogy a dél-amerikaiak szinte feladták a támadásvezetés lehetőségét, s csak elvétve lépték át a félpályát. Az sem kedvezett nekik, hogy az elsőszámú kapust le kellett cserélnie José Pekerman szövetségi kapitánynak, mert Abbondanzieri megsérült egy Kloséval való ütközés során. Ennek ellenére helyzetet nemigen tudott kidolgozni a hazai közönség támogatását élvező német együttes, aztán Klose idei 5., összességében pedig 10. vb-góljával az első komoly helyzetből kiegyenlített a hajrá kezdetén, így következhetett a hosszabbítás.

A ráadásban első felében inkább a hazaiak, míg a másodikban az  argentinok próbálkoztak, de mindkét gárda csak "mérsékelten" mert kockázatot vállalni, így még gólhelyzet sem alakult ki, jöhetett a 11-espárbaj, amely a hazai csapatnak kedvezett. A németeknél senki, míg a dél-amerikaiaknál a gólszerző Ayala mellett Cambiasso is hibázott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!