Hírek

2006.06.24. 19:15

Tarlós a Fidesz főpolgármester-jelöltje

Tarlós István a Fidesz és szövetségesei főpolgármester-jelöltje - egyhangú szavazással így döntött a Fidesz szombati országos választmánya, amely emellett a jóváhagyta a fővárosi listát, valamint a megyei listák és a megyei közgyűlési elnökjelöltek nagy részét.

BAMA

Tarlós István az "Összefogás" főpolgármester-jelöltje, ő vezeti az "Összefogás" fővárosi listáját - fogalmazott Szijjártó Péter- szóvivő. Még nincs döntés arról, hogy a III. kerületi független polgármester helyén kit indítanak majd. Tarlós István mögött a fővárosi listán sorrendben Fónagy János volt közlekedési miniszter és Pokorni Zoltán alelnök, Wintermantel Zsolt, a Fidelitas jelöltje, valamint Bagdy Gábor, a KDNP jelöltje következik.

Nem kapott helyet a listán Tirts Tamás, akinek neve korábban főpolgármester-jelöltként vetődött fel és Rátonyi Gábor zuglói polgármester sem. Arra a felvetésre, hogy az országos választmány ülésén a fővárosi listát illetően csak az elfogadott javaslat került-e napirendre, vagy az is, amelyen például Tirts és Rátonyi neve is szerepelt, Szijjártó Péter azt mondta: mindkét javaslat napirendre került, nagy többséget a már ismertetett lista kapott.

Az országos választmány három megye - Baranya, Csongrád, Komárom-Esztergom - kivételével megnevezte a megyei közgyűlési elnök-jelölteket is, akik négy kivételével országgyűlési képviselők.

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint az országos választmány minden megyei listát elfogadott, bár ezek közül néhányat illetően még szükség van a szövetségesekkel való egyeztetésre a következő napokban. A szóvivő azt ígérte, hogy a jövő hét elején a Fidesz honlapján nyilvánosságra hozzák a teljes 19 megyei és a fővárosi listát.

A közeljövőben kinevezik az önkormányzati választások kampányfőnökét, az elnökségből pedig továbbra is Varga Mihály koordinálja felkészülést.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!