Hírek

2006.06.23. 16:11

Tarlós indul Demszky ellen

Az ellenzék legnagyobb pártja elfogadta a polgármester feltételeit

MTI

A Fidesz elnöksége elfogadta Tarlós Istvánnak a főpolgármester-jelöltség  elvállalásához állított feltételeit, így a párt országos választmánya szombaton hivatalosan is főpolgármester-jelöltnek választhatja Óbuda független polgármesterét. Erről Szijjártó Péter szóvivő beszélt a pénteki elnökségi ülést követő sajtótájékoztatón.

Tarlós István Orbán Viktor pártelnökkel folytatott keddi megbeszélésén hozta nyilvánosságra, hogy a jelöltség elvállalásának  feltétele, hogy nem lép be a Fideszbe, valamint, hogy a választások  megnyerése esetén főpolgármester-helyettest kormányoldalról és ellenzéki oldalról egyaránt javasol. Szintén feltételként nevezte  meg, hogy a Fidesz és a Fidesz-frakció támogassa a négyes metró építését, az uniós pályázatokat és egy új fővárosi panelprogramot is, illetve, hogy a város vezetésének, működtetésének, hivatalának átszervezésében szabad kezet kaphasson. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!