Hírek

2006.06.15. 17:18

Újabb betegek Miskolcon

A háromezer felé közeledik azon miskolciak száma, akik orvoshoz fordultak a szennyezett ivóvíz okozta tünetekkel, ugyanakkor az ÁNTSZ vizsgálatai szerint már javul a víz minősége.

BAMA

A folyamatos járványügyi vizsgálatok, adatfelvételek és pontosítások alapján a bejelentett megbetegedettek száma 2.872-re emelkedett, újonnan pedig 25-en kerültek kórházba - tájékoztatott Bodnár Judit megyei tiszti főorvos. Eddig összesen 212 beteget láttak el kórházban, közülük 122 már gyógyultan távozott. A betegek székletmintáinak vizsgálata 16 esetben calici vírust, 43 embernél pedig campylobacter baktériumot mutatott ki.

A június 11-én és június 12-én vett vízminták kémiai és mikrobiológiai vizsgálati eredményei megfelelő eredményt adtak, a mintavételi helyeken végzett mérések is minden esetben biztonságos klórszintet mutattak, az újabb fertőzés kockázata így gyakorlatilag kizárható. A vízvizsgálatok azt igazolják, hogy azok a vízjárvánnyal kapcsolatos megbetegedések, amelyek még előfordulnak, a korábbi vízfogyasztás következményei.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!