Hírek

2006.06.28. 12:33

Újra francia-brazil összecsapás lesz

A francia válogatott bejutott a legjobb nyolc közé a németországi labdarúgó-világbajnokságon, miután 3-1-re legyőzte a spanyol együttest. A franciák a szombati negyeddöntőben a címvédő brazilokkal találkoznak, így megismétlődik az 1998-as finálé, ahol a házigazdák 3-0-ra nyertek.

BAMA

Mindkét csapat a biztonságra fektette a hangsúlyt, így a támadók csak nehezen jutottak el a kapukig. Az első negyvenöt percben azonban mindkét oldalon akadt egy-egy hiba: Thuram kihagyását Villa büntette, míg Pernia hibáját Ribery váltotta gólra. A fordulást követően sem változott a játék képe: csak nagy ritkán adódtak helyzetek. Patrick Vieira azonban egy pontrúgás utáni fejessel végül eldöntötte a találkozót, a hosszabbításban pedig a vb után visszavonuló Zinedine Zidane adta meg a kegyelemdöfést.

23. perc: Henry élesen lőtte be középre a labdát, de az ötösnél érkező Ribery, valamint Vieira is lemaradt egy hajszállal.
27-28. perc: egy szöglet utáni kavarodás után a 16-oson belül Thuram hátulról szabálytalankodott Pablo Ibanezzel szemben, Rosetti pedig a büntetőpontra mutatott: a 11-est David Villa a jobb alsó sarokba lőtte (1-0).
41. perc: Vieira ugratta ki a bal oldalon kilépő Ribery-t, a  fiatal középpályás lendületből elhúzta a labdát Casillas mellett és az üres kapuba passzolt (1-1).
52. perc: Zidane emelt Malouda elé, aki Casillas fölött próbálta a kapuba továbbítani a labdát, de a Real Madrid hálóőre vetődve hárított.
79. perc: Joaquin csapta be Abidalt a jobb oldalon, majd 13 méterről lőtt, de a labda az oldalhálóban landolt.
83. perc: Zidane szabadrúgását Xabi Alonso csúsztatta meg, a hosszú oldalon érkező Vieira pedig három méterről a kapuba stukkolt, a labda Sergio Ramos lábáról pattant a hálóba. (1-2).
92. perc: egy kontra végén Zidane iramodott meg a bal oldalon,  Puyol mellett befelé cselezett, majd a rövid sarokba lőtt (1-3).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!