Hírek

2006.06.24. 15:06

Ukrán győzelem és továbbjutás

Ukrajna 1-0-ra legyőzte Tunézia együttesét a H csoport utolsó fordulójában, s ezzel a spanyolok mögött második helyen továbbjutott a németországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjébe.

BAMA

Az európai együttes hat ponttal zárta a csoportot és a legjobb 16 között a G csoport győztesével mérkőzik majd. Tunézia egy ponttal a kvartett harmadik helyét szerezte meg.

Mindkét csapat óvatosan kezdte a mérkőzést, érezhetően a biztonságra törekedtek a felek, amelynek következtében sokáig szinte semmi sem történt a pályán. A félidő közepén a korábbiaknál ugyan támadóbbá váltak az ukránok, de néhány perc lendületesebb játékot követően ismét visszavettek a tempóból. A kevés izgalmat hozó játékrész végén aztán megfogyatkozott az afrikai együttes.

A fordulás után a létszámhátrányban lévő tunéziaiak próbáltak támadni, ám az ukrán védelem biztosan állt a lábán. A félidő közepén egy vitatható büntetőből megszerezte a vezetést az európai gárda, amely a hátralévő időben már nem engedte ki a győzelmet a kezéből.

22. perc: gyors ukrán ellentámadás végén Timoscsuk lőtt hét méterről nagy erővel kapura, de Bumnidzsel hárított.
45+1. perc: Dzsaziri buktatta Kalinyicsenkót a tunéziai térfél közepén, amiért megkapta második sárga lapját, így Amarilla játékvezető kiállította.
65. perc: Ajari 20 m-ről végzett el szabadrúgást, s a labda egy, a sorfalban álló ukrán kezén irányt változtatva centiméterekkel a kapu fölé szállt.
70. perc: Sevcsenko csapott le a tunéziai 16-oson belül a labdára, s miután eltolta azt a kapus mellett, a hátraérkező Haggi - a játékvezető szerint - buktatta, 11-es. A büntetőt a sértett a kapu bal oldalába helyezte (1-0).
89. perc: egy kényszerítőzés végén Voronyin törhetett egyedül a kapura, 14 m-ről lőtt, de Bumnidzsel bravúrral hárított.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!