Hírek

2006.09.14. 10:35

A „mi” Kubicánk és a többi kortárs

Első versenyén pontot szerzett, majd a harmadik nekifutásra már vezeti a mezőnyt, és végül dobogón fejezi be a küzdelmet. A lengyel Robert Kubica produkálta ezt az utóbbi bő egy hónapban.

BAMA

Tomas Enge és Baumgartner Zsolt után Kubica a harmadik, egykori vasfüggöny mögül érkező F-1-es versenyző, és a jelek szerint messze a legtehetségesebb. „Polak, wengri, dva bratanki” alapon azonban mi, magyarok is szoríthatunk a rendkívül szimpatikus Kubicának, akiről lerí, hogy egykettőre ott fog lihegni Alonso és Räikkönen nyomában.

Az 1984-ben, Krakkóban született legény szinte Schumacher-szerű karrierkezdettel büszkélkedhet. Ő is 6 évesen gokartozott már, agyonnyerte magát otthon, majd mindössze 14 évesen átköltözött Olaszországba, ahol szintén nem talált legyőzőre. Tavaly a Renault Világszéria győztese volt, és mint bajnokot hívta meg tesztelni a szintén világbajnok Renault F-1 2005 decemberében, Barcelonában. A vicc az, hogy ezen a napon nem a Renault, hanem BMW figyelmét sikerült magára felhívnia, és amikor legközelebb már a bajorokkal tesztelt, nem is maradt kétség afelől, hogy rá van szükség. Szép lassan együtt nőttek fel idáig, a monzai 3. helyig, amit egészen bizonyosan még sok szép siker követ. Mi több, a BMW mostani, egyre javuló formáját látva az sem kizárt, hogy Kubica akár nyerhet is a hátra lévő három futam egyikén.

Azért vessünk egy pillantást a kortársakra is. Nico Rosberg mint tavalyi GP2-es bajnok szintén szenzációsan kezdett az év elején, de aztán ő is, és főképp a Williams csapat formahanyatláson esett át. A Renault 2007-re a finn Heikki Kovalainenre voksolt, aki Kubicához hasonlóan tesztpilótából vált élesbe. A McLarennél több mint valószínű, hogy a bajnok Alonso mellett az idei GP2-es király, a színes bőrű Lewis Hamilton kap lehetőséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!