Hírek

2006.09.04. 13:56

A németek besokalltak

A jelek szerint lassan elege lett a folyamatos lengyel bírálatokból Németországnak. Norbert Lammert, a Bundestag, a német parlament elnöke levelet írt a lengyel parlament első emberének, és udvariasan ugyan, de visszautasította a legutóbb Jaroslaw Kaczynski miniszterelnök által hangoztatott vádakat, amelyek szerint a német kormány fölmelegíti a revansizmust.

BAMA

Kaczynski az utóbbi idők egyik legsúlyosabb Lengyelországgal szembeni provokációjának nevezte, hogy a német államfő részt vett a kitelepítettek szövetségének találkozóján. A Varsónak küldött levélben Lammert emlékezteti a lenygeleket, hogy minden népnek jogában áll emlékeznie az igazságtalanságokra, például azokra, akiket származásuk miatt minden vagyonuktól megfosztottak és elüldöztek a szülőföldjükről, akár lengyelek, akár németek, akár más nemzetiségűek voltak is.

Berlinben a hét végén hivatalosan megemlékeztek arról a kétmillió német civilről, asszonyokról, gyerekekről, akik a második világháború után Kelet-Európában történt szisztematikus kitelepítésekkor életüket vesztették, többségüket megölték. És általában mindarról a tragédiáról, ami összességében ért 15 millió embert csak azért, mert németnek született.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!