Hírek

2006.09.13. 11:13

BL: egy kivétellel állták a rohamokat a hazai csapatok

Különösebb meglepetés nélkül zajlott le a Bajnokok Ligája négy csoportjának első mérkőzései kedd este. Az A és B csoportban a vendégek gólt sem tudtak rúgni, a C csoportban egyik csapat sem talált a hálóba. Egyedül csak a D csoportban induló Valencia nyert idegenben.

BAMA

Az A csoportban az angol Chelsea a Werder Brement fogadta, s 2-0-ra verték a németeket, míg a FC Barcelona szinte legázolta a Levszki Szófiát. A spanyolok 5-0-s diadalt arattak a bolgárok felett. A B csoportban nagy győzelmet aratott (4-0) a Bayern München (német) a Szpartak Moszkva (orosz) ellen, a Sporting Lisboa (portugál) csak a 64. percben tudta megszerezni a vezetést, amelyet nem is engedett ki végül a kezéből.

Nem boldogult Törökországban a francia Girondins Bordeaux-val a Galatasaray, s szintén gólnélküli döntetlent játszott otthonában a PSV Eindhoven, az angol FC Liverpool ellen. Jól ment a játék azonban a FC Valencia együttesének, ugyanis hiába szerezett hazai pályán előnyt az Olympiakosz, a spanyolok az első félidőben fordítottak. Bár a görögök a 66. percre kiegyenlítettek, Morientes és Albiol góljaival a spanyolok idegenben 4-2-vel megszerezték a három pontot. Az orosz Sahtar Doneck egészen a 66. percig állta idegenben az AS Roma támadásait, de ez után a védelem összeomlott, s az olaszok 22 perc alatt négyszer is kapuba találtak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!