Hírek

2006.09.04. 12:11

Eladásra kínálják Hitler íróasztalát

Egymillió dolláros vételárat remél egy brit kereskedő Adolf Hitler íróasztaláért, és a hozzá tartozó néhány bútordarabért.

BAMA

Az íróasztal, könyvespolc és néhány szék a német diktátor müncheni luxuslakásának dolgozószobájában állt, s többek között tanúja volt az 1938. szeptember 29-i Müncheni Egyezmény aláírásának is, amelyben a csehországi 2,5 milliós határvidéki németség csatlakozhatott a náci Németországhoz. A határmódosítás azonban nem csak a német etnikumú területek, hanem egész Csehország bekebelezésével járt, s rövid szuverenitást eredményezett Szlovákiának.

A bútordarabok sorsáról nem sokat tudni, annyi azonban bizonyos, a háború végével amerikai tulajdonba kerültek, s az Egyesült Államok elárverezte a lefoglalt érteket. Ismeretlen tulajdonosa most szeretne megválni a bútorokat, s bár nem bocsátja árverésre, a várakozások szerint egymillió dollár körüli áron fognak elkelni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!